Bespaar niet op uw monitor!

Iedereen die veel leert op de PC heeft gewoon een goede monitor nodig. Afgezien van het feit dat het eindeloos in een scherm staren niet goed is, is het nog erger als de monitor oud is en vrolijk rondflikkert.

Dit maakt de ogen moe, verzwakt de concentratie en verhoogt zo de stress. Je kunt dit helemaal niet gebruiken bij het leren. Als u van plan bent om toch een complete PC te kopen, overweeg dan het volgende: Het heeft geen zin om een high-performance computer te hebben en dan op de monitor te besparen. Kies liever voor een langzamere processor en investeer het bespaarde geld in een hoogwaardige monitor! Vooral de grootte van het scherm speelt een niet onbelangrijke rol. Grote beeldschermdiagonalen vergroten het overzicht. Ramen en toepassingen kunnen naast elkaar worden geplaatst in plaats van op elkaar. De workflow wordt versneld en de stress wordt verminderd. De motivatie neemt automatisch toe. Ook het vervelende scrollen wordt geëlimineerd.

Overigens hoeven goede en zelfs grote monitoren niet duur te zijn! Er zijn al monitoren met 17 inch diagonalen rond de 100 euro. Het spreekt voor zich dat de nieuwe monitor plat moet zijn. Gelukkig krijg je nauwelijks deze onhandige ruimteeters van vroeger. Je moet ook wat ruimte hebben om te werken. En ook het beeld is aanzienlijk verbeterd. Gelukkig hebben TFT monitoren bijna zonder uitzondering allemaal een scherp en contrastrijk beeld. Ook het eerdere flikkeren is een vreemd woord bij de TFT’s, want het beeld is niet lijn voor lijn opgebouwd. Al met al is het heel eenvoudig om een goede en goedkope monitor te krijgen. Vooral wanneer je leert, heb je gewoon goede helpers nodig in plaats van extra stressfactoren. En in je vrije tijd ben je ook blij als je ogen niet branden als je surft. Als een leertip van ons: Bespaar niet op uw monitor!